ZIEMNIAKI FASZEROWANE GRZYBAMI

img

15 dkg pieczarek, 8 dużych ziemniaków (surowych), 5 dkg ugotowanego mięsa, 1 cebula, papryka, sól, pieprz, koper, 1 jajo, łyżeczka mąki, margaryna do smażenia. Ziemniaki obrać, wydrążyć, obgotować w osolonej wodzie i osączyć na sicie. Odciąć ogonki pieczarek, wybrać i odłożyć 8 kapeluszy, pozostałe posiekać, zmieszać z jajkiem, cebulą, papryką, solą, pieprzem oraz mąką i zasmażyć na patelni. Napełnić farszem wydrążone ziemniaki i ułożyć w prodiżu lub piekarniku na margarynie. Na wierzchu każdego położyć kapelusz pieczarki, a następnie potrawę zapiec. Podawać potrawę gorącą, posypaną siekanym koprem.

Podobne wpisy